اهمیت کود در بهره وری و کاشت زعفران

مراحل کود دهی زعفران

به طور خلاصه کود دهی زعفران در سه مرحله انجام میشود:

در مرحله اول کود دهی که تابستان انجام می‌شود میتوان از گرانول زعفرانی شیمی گل که حاوی مواد آلی وعناصر ماکرو ومیکرو می باشد  و همچنین  از کود هیومیک اسید مایع زعفرانی شیمی گل جهت افزایش راندمان استفاده نمود .

مرحله دوم در فصل پاییز، کود دهی زاج آب است  بعد از برداشت گل زعفران انجام میشود که در این مرحله میتوان از گوگرد مایع زعفرانی شیمی گل که دارای غلظت بالایی از گوگرد و پتاسیم می باشد استفاده نمود و در نهایت مرحله سوم که در زمستان، محلول پاشی زعفران انجام میشود میتوان از هیومیک اسید شیمی گل استفاده کرد.

تأثیر کودها بر رشد و بهره وری زعفران:

مدیریت و کشت زعفران شامل یک رویکرد سیستماتیک و مدیریت مواد مغذی است.

کنترل مقدار، شکل، ترکیبات و زمان بندی مواد مغذی تحویل داده شده به گیاهان یک پیش نیاز ضروری است.

شایان ذکر است که استفاده از مواد مغذی لازمه بدست آوردن عملکرد بهینه و پتانسیل کیفی زعفران است.

بهره وری به صرفه و مدیریت یکپارچه مواد مغذی مصرفی زعفران ابزاری حیاتی برای تعادل تولید محصولی پایدار و نیاز به کودهای آلی و معدنی برای

رشد زعفران به همراه امکان افزایش کمی و کیفی مورد بحث قرار گرفته است.

در مورد زعفران:

زعفران (Crocus sativus) گیاهی گلدار از تیره کروکوس است یکی از ارزشمندترین گیاهان کشاورزی و دارویی است که برای

قرن ها در ایران، هند و جنوب اروپا کشت شده است.

زعفران به‌عنوان گران‌ترین گیاه کشاورزی و دارویی از جایگاه منحصربه‌فردی برخوردار است.

در اینجا کود یک پیش نیاز برای بدست آوردن عملکرد بهینه و پتانسیل کیفی زعفران است.

ارتباط بین کودهی و عملکرد رشد زعفران و حاصلخیزی خاک:

مطالعات تایید کردند که بیشترین تغییرات عملکرد گل زعفران به متغیرهای خاک بستگی دارد

درواقع تحت تأثیر کودها و اصلاحات خاک.

مدیریت حاصلخیزی خاک یک استراتژی مناسب برای افزایش مواد آلی خاک به عبارتی استفاده کردن از کودها و محصولات ارگانیک و همینطورهم

تقویت جوامع میکروبی مفید، حفظ تنوع زیستی، تقویت کشاورزی، بازده نهاده و در نهایت بهبود عملکرد کمی و کیفی گیاه است

اهمیت کودهای آلی و بیولوژیکی (اسید هیومیک) :

همینطور که پیش تر خواندید استفاده از منابع غذایی ارگانیک و میکروارگانیسم های همزیست مفید با ریشه گیاه همه نمونه هایی از روش هایی هستند که به دستیابی به کارایی مصرف مواد مغذی کمک می کنند

کودهای شیمیایی پرمصرف ترین کودها در مزارع زعفران هستند که اتفاقا این خبر خوبی نیست!

استفاده بیش از حد می تواند کیفیت خاک و آب کشاورزی را به خطر بیندازد و عملکرد زعفران را کاهش دهد در نتیجه کودهای آلی و بیولوژیکی ارائه شده اند

کودهای آلی، مانند اصلاح کننده های خاک یا مالچ های سطحی، و اکولوژیک ، رویکردهای باروری مانند تلقیح میکروبی و اسید هیومیک که محصول اصلی شرکت ماست می تواند افزایش یابد.

وضعیت و ویژگی های خاک، که می تواند به تضمین پایداری بلند مدت و مثبت کمک کند.

  فواید کودهای آلی بر سلامت خاک زعفران:

PHمتعادل،حفظ کاتیون-آنیون بالاتر مانند بهبود جذب کربن خاک،

با توجه به موارد فوق، این بررسی انجام شد تا ارائه دانش و درک بهتر از نیاز کود زعفران توجه داشته باشد

NPK باعث بهبود سرعت گلدهی ، عملکرد گل زغفران شده است ، استفاده از کودهای بیولوژیک، حاوی هیدومیک اسید که یکی از موفق ترین روش هاست

رویکردهای حفظ کیفیت خاک در سطح بهینه، روش جدید دیگری است، استفاده از کودهای آلی برای بهبود تشکیل و ساختار خاک و ایجاد بیشتر

تاثیر هیومیک اسید در بهره وری زغفران:

هومیک اسید ، تأثیر مفید هیومیک اسید بر رشد گیاهان به انواع مختلفی نسبت داده می شود از جمله جذب بیشتر آب و مواد مغذی، افزایش در دسترس بودن مواد مغذی، توسعه بهتر سیستم ریشه ، محتوای کلروفیل بالاتر و بهبود در فعالیت های آنزیمی گیاه محتوای اسید هیومیک مشخص شد که تأثیر خوبی بر کمیت گل زعفران و بهبود آن دارد.

اهمیت استفاده کود برای زعفران :

سیستم کشاورزی پایدار به عبارت دیگر کودهای آلی، رشد زعفران را افزایش می دهند.

گلدهی و خواص کیفی با بهبود دانه بندی خاک، افزایش ذخیره آب ظرفیت، بهبود ظرفیت تبادل عناصر غذایی خاک و به طور کلی ایجاد فضای مناسب و محیطی برای رشد و تکثیر باکتری ها  علاوه بر تاثیرات خوب زنده ماندن تولید اکولوژیک زعفران با کاهش مصرف کودهای شیمیایی،

می توان آن را گامی به سوی کشاورزی پایدار دانست.

در نتیجه:

آزمایش بیشتر کودهای بررسی شده به صورت ترکیبی یا به تنهایی در دوزهای دیگر و زمان بندی کاربرد برای درک مدیریت تغذیه بهینه مورد نیاز است

در نتیجه با توجه به حساسیت و اهمیت محصول زغفران باید استفاده از کود را جدی گرفت قابل توجه است که استفاده کودهای ارگانیک و حاوی هیومیک اسید باید جایگزین استفاده از کود های شیمایی مضر شود

پس این میتواند جایگزین مناسب به صرفه برای بهره وری و استفاده مفید و سالم با کمترین آسیب به محیط کشت و کشاورزی از زعفران باشد.

برای اطلاعات بیشتر درمود کود و انواع انها به سایت زیر مراجعه کنید:

خانه فروشگاه

کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند

ارتباط با کارشناسان فروش

09154211029

استعلام قیمت